top of page

SoMe

Instagram

följ welloark på sociala medier!

  • Instagram
  • LinkedIn

Blogg

färgsättnings  - tips

Det bästa med färg tycker jag är att det är ett lätt sätt att kraftfullt förändra ett rum med små medel. 

 

När du ska färgsätta tänk först igenom vilka färger du trivs med. Vad har du redan för färger att utgå ifrån. Vad har du för befintliga material, textilier och färger som du ska ansluta till?

 

Vad är det för ljus i rummet som du ska färgsätta? Kommer ljuset tex från norr kan blåtonade färger förstärka sin ton och här kan man behöva välja lite varmare färgtoner. Mycket LED-ljus förstärker dessutom den blå tonen som ofta används på kontor.

Provmåla alltid! En kulör uppfattas så olika i olika ljus och på olika underlag att det bästa är att måla en ruta på plats och se över en dag hur färgen uppfattas - och förändras - för det kommer den göra! en varm, mjuk rosabeige ton kan tex bli lila när solen  vandrat i sin temperatur. 

Lycka till! 

IMG_1509.jpg
19991231_230303360_iOS.jpg

hållbarhets - tips

Skapa en moodboard, en sammansatt inspirations sida där du med hjälp av bilder sätter samman den stämning du letar efter. Leta referensbilder och testa dem tillsammans. 

Möblera om! ta det du har och rumstera om ett par gånger om året, det kan ge oväntande och spännande resultat. Kan du renovera det du redan har, måla om det, byta ytskikt, laga?

 Vad är din stil? känn efter vad det är du gillar. Låt personligheten lysa igenom och då är secondhand verkligen ett bra val.

 

Leta på auktionssidor efter vintage möbler, de är ofta ett hantverk som håller över tid. Det är tidlöst och sakerna får mer värde när vi tar hand om dem och de betyder något för oss!

Lycka till! 

bottom of page