top of page

“ The future office is not about work - but about human wellbeing “

Uppdaterat: 15 mars 2022

En bra hälsa, ger förbättrade resultat på jobbet. Ja, självklart tänker vi... så är det ju. Hur ser våra kontor ut idag, hur fungerar de ihop med en bra hälsa? Framtidens kontor, hur ser de ut? jag är övertygad om att vår hälsa på kontoren kommer hamna mer i centrum. Vi kommer lära oss mer om hur hjärnan fungerar - och utforma efter det.


För visst är vi ganska trötta på att bli avbrutna av olika ljud tex i kontorslandskapen. Grannen som pratar högljutt i ett digitalt möte, eller kaffe-maskinen som surrar bakom ryggen. Då kanske vi till slut väljer att sitta hemma på distans - men då förlorar vi i kreativitet bland annat, att interagera i en arbetsuppgift blir ofta svårare. Vi är trots allt människor. Vi behöver ses. Det är där magin sker. I mötet mellan oss, i detta mellanrum.


Den tekniska utvecklingen driver de hybrida kontoren framåt - vi kan jobba hemma likväl som på kontoret under samma förutsättningar, ha kreativa möten, det är dit vi är på väg.


Men digitala möten i all ära, jag tror vi fortfarande behöver ses... men det ena behöver inte utesluta det andra. Vi alla har olika behov av att mötas, bli sedda, interagera tillsammans... Jag skulle vilja se framtidens kontor mer som ett "moderskepp", en incheckningsplats, för dessa behov. Det finns inget entydigt recept på hur en sådan plats ser ut. Det finns många recept, ett recept för varje kontor.


Jag ska snart ha en föreläsning om "framtidens arbetsplats". I arbetet med föreläsningen tar jag upp spaningar och innehåll jag tror på för kontorens utformning i framtiden. Jag tror på en teknik och service-stödd miljö med en stor dos hållbarhet genom ett cirkulärt ekonomiskt användande av inredning. Det behövs kreativa rum för interagerande i samverkan med ytor för fokuserat arbete. Om vi utformar det med flexibilitet i planen kan vi blanda om i receptet, utefter om behoven förändras. Sammantaget blir kontoren en arena som stödjer hälsa och välbefinnande i mer utsträckning än det tidigare varit.


“ The future office is not about work - but about human wellbeing “


Kristin Henriksson / Welloark

#kontor #framtidenskontor #officedesign #arkitektur #inredningsarkitektur #hybridwork #kontorsinredning #workplace #futureoffice #welloark

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tillbaka!

Inlägg: Blog2_Post
bottom of page